Националният отбор по волейбол на България за девойки старша възраст се събра от днес в пълен състав за лагер в Самоков, съобщиха за BGvolleyball.com от щаба на тима. Припомняме, че младите ни волейболистки се класираха за Световното първенство 2013 в Бърно (Чехия), като спечелиха квалификацията именно в "Арена Самоков".

След кратка почивка треньорът Димо Тонев започна от вчера подготовка  за Мондилала с момичетата. Поради абитюренски балове обаче някои състезателки закъсняха, като последни към състава се присъединиха разпределителката на "Левски Волей" (София) Петя Баракова и либерото на Марица (Пловдив) Жана Тодорова.

„Подготовката за Световното ще се води само с 14 състезателки. За Чехия обаче пътуват дванадесет. Ще изкараме подготвителния период изцяло в Самоков, където ще играем и контроли със Сърбия и Япония. За съжаление не успяхме да осигурим още две зали във Варна, за да бъдем заедно с женския национален отбор на България. Така че жените тренират във Варна, девойките в Самоков”, коментира селекционерът Димо Тонев.

По програма националките ще изиграят две контроли срещу силния състав на Сърбия на 10 и 11 юни. Също така нашите ще имат проверки с Япония, чиито отбор идва на подготовка у нас преди участието си на Мондиала.