Националният отбор на България по волейбол на България до 19 години отстъпи на непобедения до този момент тим на Турция с 2:3 гейма в четвъртия си мач от предварителна група 1 на Европейското първенство в Словакия и Турция. След двубоя старши треньорът на тима Димо Тонев изрази своето съжаление от пропусната възможност да запишем успех, който щеше да ни остави в играта за второто място.

"Направихме много по-добър мач, в сравнение с предишния двубой с Белгия. Доволен съм от това, че момичетата се събраха, че показаха силен сервис, и че се опитваха да се борят срещу Турция. Много ме е яд за резултата, че пропуснахме възможност да победим туркините и да останем в борбата за второто място и продължаване напред във финалната четворка", какво каза селекционерът за официалния сайт на БФВолейбол.

"Имахме шанс да затворим с голяма разлика третия гейм, което щеше да ни даде възможност да продължим добре и д вземем и четвъртия. Вместо това допускаме точкова серия и треперим до последно за да го спечелим. Тази несигурност се отрази, съперникът взе четвъртия гейм и изравни резултата. Независимо от всичко излизаме за победа срещу Словакия и ще търсим завършване на груповата фаза с победа", добави Тонев.

"Направихме добър мач и се радваме от това. Определено изненадахме всички. Не знам някой да е очаквал, че можем да направим такъв двубой с Турция. Само единствено ние си вярвахме. Решихме, че няма какво да губим, събрахме се. Просто играхме. Излязохме като отбор за да демонстрираме на какво сме способни. Показахме много, но във важни моменти допускахме грешки. Точно те повлияха за крайния изход на мача", каза капитанката на тима Моника Кръстева.