Волейболните национали Виктор Йосифов и Тодор Скримов ще бъдат готови за игра за предстоящата олимпийска квалификация в Берлин в началото на януари. Добрите новини дойдоха от Италия, тъй като се оказа, че контузиите на двамата са по-леки от очакваното.

Опасенията, че Йосифов има разкъсване на глезенни връзки не се потвърдиха при прегледа. Централният блокировач е само с изкълчен глезен. Очаква се отокът да спадне в следващите дни. В сряда той ще се присъедини към лагера на националния отбор, където ще бъде под лекарско наблюдение. След преценка на докторите ще бъде решено дали Виктор Йосифов ще пътува за контролите със Сърбия в Белград на 28 и 29 декември.

Тодор Скримов пък ще почива няколко дни и след това ще може да тренира на пълни обороти. По време на мач на Ревивре (Милано) той получи болки в коляното и беше заменен принудително. След прегледа е установено, че травмата е лека и бързо ще отшуми.

Както е известно, олимпийската квалификация в Берлин ще се проведе в периода 5-10 януари 2016 г. Българските национали са в една група с Русия, Франция и Финландия. Тодор Скримов и Виктор Йосифов бяха в разширения състав, който селекционерът Пламен Константинов обяви в началото на месеца. Първият мач на нашите в Берлин е на 6 януари срещу Финландия, а в следващите два дни играем съответно с Русия и Франция.