ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Волейболистките на България загубиха от Полша 1:3 (28:26, 19:25, 16:25, 15:25) в мач от Група 5 на турнира от Лигата на нациите в Сувон (Република Корея). Това е пето поражение на нашите момичета в турнира.

Най-резултатна за нашия тим бе Радостина Маринова, която реализира 19 точки, Мария Йорданова завърши с 12.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

 Загубата остави тима ни на 14-а позиция с актив от 2 победи, 9 загуби и 8 точки. Полша отново е на върха с 9 успеха, 2 поражения и 26 точки и със сигурност ще играе на финалите в турнира. САЩ, Турция, Бразилия и Германия и също са сигурни за последната фаза.

Първият гейм бе драматично спечелен от България след много интересни моменти. Полякините водеха с четири или пет точки в началото, но нашите изравниха за 18:18. Полша пак дръпна и стигна до три геймбола - 24:21. България обаче се развихри, постигайки четири поредни точки. При първия геймбол не успяхме, но при втория взехме гейма – 28:26.

В следващия гейм отново Полша започна да трупа аванс, който стигна до три точки. Равенството дойде при 8:8. За малко започнахме да повеждаме в резултата, но най-голямата ни преднина беше 2 точки. При 18:16 за нас обаче Дружина полска" записа осем поредни точки. До край на частта ние направихме само една и загубихме с 19:25.

Третият и четвъртият гейм не бяха добри за България и в нито един момент не поведохме в резултата. Явно умората твърде много налегна младия ни отбор, който не посрещаше толкова добре, както правеше в началото. Блокадата ни също не беше достатъчно ефективна.

Следващият ни мач е още по-тежък – в неделя срещу световния шампион Сърбия.
Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!