Добруджа 07 (Добрич) започна с изключително трудна победа  участието си в плейофите за титлата, след като в първия четвъртфинален мач в Суперлигата надигра с 3:2 (21:25, 25:24, 25:18, 21:25, 17:15)  Марек Юнион Ивкони (Дупница) в собствената си зала "Добротица".

Интересен факт в мача бе това, че от двете страни на мрежата бяха двама братя. Георги и Николай Манчеви разпределяха играта на своите отбори, като целта и на двамата бе една - да надхитрят брат си и да извоюват победата.

Двата отбора започнаха изключително концентрирано срещата, като залагаха на мощна атака и добре организирана блокада. Лека разконцентрация в средата на гейма за добруджанци, позволи на момчетата на Найден Найденов да се възползват и да поведат с 1:0.

Домакините реагираха като ужилени и с 25:11изравниха геймовете. Те доминираха и в третия гейм, който затвориха с 25:18

В четвъртия гейм Марек постигна серия от 9:9 до 17:9.Добруджанци опитаха да се върнат в гейма, но шампионите го затвориха с 25:21 и изравниха.  

В тайбрекът двата отбора се хвърлиха с всички сили, като поддържаха пълно равенство на терена. Играеха точка за точка, като всеки тим печелеше подаването си. Една грешна атака през центъра за дупничани се оказа достатъчна за победата на Добруджа с 3:2.

Вторият мач от тази серия е на 13 март в Дупница от 18:00 ч.

1/4-финалните двойки в първенството: 

Нефтохимик 2010 - Тетевен Волей
Монтана - ЦСКА
Пирин Разлог - Арда Кърджали
Добруджа 07 - Марек Юнион Ивкони

Заб. В плейофите се играе до 2 победи от 3 мача.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за волейболната Суперлига - ТУК !!!