12:00 часа. Ден преди Бъдни вечер. Часове преди Рождество Христово. Той отново е там, около него са верните му помощници. И днес, и утре, и всеки ден Александър Попов е там, за да се бори ЦСКА да съществува. Но не само той, а всички около него - и Верка Николова, и Юлия Иванова, и Ивайло Стефанов, и Дани Пеев и още и още. Влизаме в малка стаичка, която носи духа на ЦСКА. Отвсякъде мирише на шампиони, на история. Погледът веднага приковават десетките купи, спечелени от мъже, жени и деца на ЦСКА. Печелени в миналото, завоювани и в настоящето. "Затова правим всичко, заради тези 250 деца, които тренират всеки ден в залата. От шест финала при момчетата имаме четири златни медала. Значи продължаваме да печелим", заяви Сашо Попов, когото спокойно можем да наречем човекът ЦСКА. Знаем, че не е само той, но той е основният двигател волейболен клуб ЦСКА да го има и след 2011 година.

"Тогава спонсорът ни изостави и започнахме да се борим сами. Казахме си, че ако сами не си помогнем, няма кой да ни помогне. Минаха не ден и седмица, а години, в които се борихме. Борихме се всеки ден, имахме краткосрочни цели - да мине тази седмица, да дойде следващата. Целта ни бе да се явим на всеки мач. Направихме го и ще го правим докрая", допълни още Сашо Попов.

"Естествено, че големият ни проблем генерално на ЦСКА са базите. Трябва отново да ги имаме, да дойдат в наши ръце. Защото ЦСКА остана един от малкото клубове, чийто бази не са негова собственост. И "Левски", и Славия си решиха по някакъв начин проблемите, само ние не успяхме. Да се надяваме, че новият спортен министър този път ще разреши нещата", каза още треньорът на волейболния тим.

DSCN0996.JPG

На въпрос, какъв съвет ще даде на баскетболния, волейболния и футболния "Левски", които също изпаднаха във финансова криза, Сашо Попов отговори: "Първото и най-важно нещо е техните членове на колектива да имат същите сърца като нашите. Трябва много търпение и кауза. За жалост това, което се случи на нас, се повтаря и в други отбори. А ние бяхме в това положение преди доста години, да не кажа и в много по-тежко, защото освен всичко имахме и дълг към държавата. Надявам се все пак "Левски" да успее, да го има и да оцелее."

"Най-лесно ни беше през 2011 година да фалираме ЦСКА, както бяхме посъветвани от доста видни юристи. Да скръстим ръце и да кажем - ние бяхме дотук. Тогава обаче бях сигурен, че ще оцелеем. Ето (б.р. - сочи Ивайло Стефанов), скоро ще стане на 42 години, до мен е постоянно, Дани Пеев се върна. Верка Николова е като майка орлица и бди над децата, Юлия Иванова всеки ден се бори в залата", допълни още Сашо Попов.

За финал треньорът и организатор на "червената" идея завърши с думите: "Докога така с ЦСКА?! Докато успеем. Показахме, че имаме сили. Не виждам какво може да ни спре."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ