За втори път в своята кариера старши треньорът на националния отбор по волейбол за жени на България Драган Нешич бе отличен като треньор на месеца. На награждаването в "Пресклуб България" той разкри, че ще вземе 13 състезателки за гостуването на Сърбия този уикенд. България ще играе в петък и събота в Обреновац в поредните два мача от група "А" на европейската лига. След 8 изиграни двубоя българският отбор има 6 победи и 2 загуби. Толкова е и активът на лидера Сърбия.

"Съставът за мачовете със Сърбия е ясен. Ще пътуваме с 13 състезателки. От днес Страшимира Филипова започва тренировки. Ще бъде добре, ако е готова за мачовете с Испания следващата седмица. Тя не е тренирала близо 3 седмици и едва ли ще бъде готова на 100 % дори другата седмица", заяви Нешич.

"Сърбия пък ще играе с всички най-добри състезателки, с които разполага. Очаквам залата в Обреновац да бъде пълна. Това ще бъдат първите ми официални мачове като треньор срещу Сърбия и със сигурност ще бъде емоционално. Мачовете в европейската лига са полезни за нас. По-добре да играем официални двубои. Готвим се за два мача на седмица", каза още Нешич./БЛИЦ