Националният отбор на България по волейбол записа втори успех на провеждащата се в момента Лига на нациите. Играчите на Силвано Пранди сломиха Нидерландия с 3:2 (25-18, 18-25, 17-25, 25-22 и 15-13).

Срещата, която се проведе в Римини, Италия, предложи много обрати и ще се запомни с прекрасната игра на Денис Карягин. 18-годишният роден талант показа сериозно самочувствие и доказа, че не случайно бе привлечен в италианския гранд Монца. Именно юношата на Нефтохимик 2010 бе най-резултатен за нас с 15 точки.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Победата бе още по-специална, имайки предвид факта, че Цветан Соколов изгледа срещата от резервната скамейка. За разлика от повечето предишни мачове, днес блокадата на „Лъвовете“ бе смела и ефективна, отбелязвайки 9 точки чрез нея. За нидерландците над всички бе капитанът Абдел-Азис Нимир, който записа 29 точки и на моменти буквално летеше по игрището.

Следващият мач на националите е на 15 юни срещу състава на Аржентина. Южноамериканците имат 4 победи и 5 загуби до този момент. Ние пък сме с актив от 2 победи и 7 поражения.