Успешната серия на волейболните ни националки беше прекъсната по-малко от 24 часа след знаменитата победа над шампиона Бразилия. В последния си мач от Група "G" на турнира Гран При в Пуерто Рико селекцията на Марчело Абонданца отстъпи на Доминиканската република в изключително драматичен двубой с 2:3 гейма (22:25, 25:18, 23:25, 30:28, 14:16).

Така серията от четири поредни победи на нашите беше прекъсната. 

Българките изглеждаха леко изморени, което е обяснимо след грандиозния успех над Бразилия. Срещу себе си тази вечер България имаше мотивиран до краен предел тим, който в крайна сметка ликува. Въпреки това момичетата на Абонданца демонстрираха характер и спасиха три разигравания за мача в края на четвъртия гейм и едно в края на тайбрека преди да отстъпят.

Най-резултатна за България в двубоя с Доминиканската република бе Добриана Рабаджиева с 26 точки, а с една по-малко се отчете Емилия Николова - 25.

Със спечелената 1 точка нашите събраха общ актив от 13 в генералното класиране и ще завършат втория уикенд на 7 или 8 място в зависимост от изхода на двубоя между Бразилия и Пуерто Рико.