Българските национали Тодор Алексиев и Теодор Тодоров записаха втора победа за своя Газпром-Югра в Суперлигата, след като в нов 5-сетов трилър от "синята група" успяха да победят с 3:2 Локомотив (Харков).

Срещата се разви изключително драматично, като първият гейм бе спечелен от "железничарите" с 23:25, но следващите два отидоха на сметката на отбора, който през миналата година беше воден от Пламен Константинов - 25:23 и 25:22.

Когато всички очакваха победа с 3:1 за Газпром, гостите се активизираха и спечелиха убедително с 19:25. Алексиев и компания обаче бяха по-съсредоточени в тайбрека и стигнаха до победа с 15:11 и си осигуриха втори успех в първенството.

Тошко Алексиев записа 17 точки и беше трети по резултатност за своя тим. Той записа едва 39% ефективност в атака, докато в посрещането регистрира 41% позитивно и 24% отлично.

Теодор Тодоров пък беше изключителен на блок, като записа 4 точки от този елемент, а освен това записа още 7 точки в атака и ефективност от 70%.

Така Газпром вече има 6 точки в класирането, след като има два успеха и една загуба, дошла с 2:3 от Кузбас в миналия кръг.