Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров бе привикан спешно на изслушване в Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание. Точно след седмица той ще дава отговор на редица въпроси по установени нарушения от страна на централата.
 
По първоначален план изслушването трябваше да се състои след Олимпийските игри в Лондон. Това обаче щеше да стане при представяне на изисканите от комисията документи навреме. Вчера, 11 юли, обаче е изтекъл срокът, в който федерацията е трябвало да предостави нов комплект отчети. Вместо тях, в Народното събрание постъпило писмо от централата с настояване документите да бъдат изпратени до 2 месеца.
 
Това предизвикало и извънредна среща на членовете от комисията след края на работния ден и е било взето решението Лазаров да бъде разпитан още на 19-ти юли. Ще бъдат дискутирани редицата нарушения във волейболната федерация, заради които на централата бяха съставени актове. Заедно с Лазаров е привикан и министърът на спорта Свилен Нейков.