Ръководството на волейболен клуб Дунав търси подкрепа от бизнеса за финансовото обезпечаване на тима в първенството на волейболната Суперлига. Това съобщи президентът на клуба Валери Андреев.

Той обясни, че минималният бюджет, който е нужен на отбора през сезона е 120 000 - 130 000 лева, като до момента са подсигурени само 25-30 процента от парите. Андреев призова бизнесът да помогне, за да може русенският тим да играе в елитната Суперлига. По думите му бюджетът трябва да бъде подсигурен до седмица.

Треньорът на отбора Христо Илиев заяви, че основно съставът ще бъде от млади състезатели, от школата на клуба, като целта е достойно представяне и запазване на мястото в Суперлигата. В момента на проби в русенския мъжки тим са шестима волейболисти, от които има вероятност трима да бъде поканени да играят в отбора.

Мъжкият отбор на волейболния клуб Дунав бе възстановен през 2004 година и се състезава оттогава във втория ешалон на българския волейбол. През годините тимът на два пъти се класира за участие в Суперлигата, но заради промяна в регламентите, това така и не се случи.