Мъжкият волейболен тим на Дунав започна с победа новото първенство във Висшата лига (втора дивизия), надигравайки като гост Хайстер Волей ЛТУ с 3:2 гейма. Срещата се състоя в пълната столична зала "Бонсист", пред погледа на бившия национален селекционер Мартин Стоев (б.р. - баща му Стоян Стоев е треньор на домакините).

Гостите от Русе все още не можеха да се ориентират в изключително малката заличка и съвсем закономерно домакините спечелиха първия гейм с 25:19. Във втория Дунав вдигна оборотите и след отпускане в Хайстер - 25:18 за русенци. Третата част бе много интересна. Домакините водеха почти през целото време, дори резултатът бе 23:19 за тях, но със здрави нерви и много добра игра в защита на Христо Христов, Дунав изравни за 24:24, но силите не им стигнаха и гейма отиде в полза на избраниците на Стоян Стоев - 26:24.

Подобен сценарий имаше и четвъртият гейм, като този път догонващи бяха домакините, но Дунав спечели гейма с 27:25 и така се стигна до "руската рулетка" във волейбола - тайбрека. В решителния гейм зрителите станаха свидетели на невероятни обрати, като начало 5:2 за домакините, пише ruse24. Но смяната на игралните полета стана при 8:7 за Дунав, след което 13:11 пак за русенци, но Хайстер Волей се добра до 15:14, и тук дойде моментът, в който заработи блокадата на гостите за крайното 17:15 в тайбрека, а и в мача. /БЛИЦ