Газпром-Югра (Сургут) се класира за Финалната шестица в мъжкия турнир за Купата на Русия по волейбол за първи път в историята си. Съотборниците на българските национали Тодор Алексиев и Теодор Тодоров спечелиха и решаващия си последен мач в Група В от полуфиналния етап на надпреварата, а с това и първото място в крайното класиране. Домакините на групата в Сургут надиграха другия непобеден до този момент тим на Енисей (Красноярск) с 3:0 (25:23, 25:20, 25:15).
 
В другия мач от последния състезателен ден воденият от Пламен Константинов Губерния (Нижни Новгород) постигна първата си победа в групата – 3:0 (25:22, 25:20, 25:16) над Искра (Одинцово), и завърши на трето място.
 
Освен Газпром и домакина на Финалната шестица Белогорье, за решаващите битки в Белгород се класираха още Урал, Динамо (Москва) и Локомотив (Новосибирск).  Още един отбор ще получи специална покана за участие от руската волейболна федерация, като най-вероятно това ще бъде подгласникът на столичния Динамо в Група Б - Зенит (Казан)./БЛИЦ