Селекционерът на женския ни национален тим по волейбол и бивш треньор на Марица (Пловдив) Иван Петков ще води украинския шмпион СК Прометей (Камянске), част от който е разпределителката Лора Китипова. Новината съобщи президентът на клуба Володимир Дубински.

 "Надяваме се, че в четвъртък Иван Петков ще отлети за Украйна и в мачовете от следващия кръг на украинското първенство вече ще може да изведе отбора. Вярвам, че нашето сътрудничество ще бъде дълго и много ползотворно. Много сме благодарни на Иван, че прие предложението ни и сме сигурни, че ще донесе много позитиви както за нашия клуб, така и за волейбола в Украйна като цяло. Добре дошъл в Прометей! Само победа", написа Дубински в социалните мрежи.

Иван Петков е най-успешният треньор в историята на Марица. Той е начело на клуба от близо 15 години, в които отборът от Пловдив спечели шест пъти титлата в НВЛ, пет пъти Купата на България и веднъж Суперкупата. Той води Марица в три поредни сезона в груповата фаза на Шампионската лига. От 2018 година Петков пое и националния отбор.