Капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева е в най-рисковата част от Северна Италия – Новара. Тя сподели съмненията си, че преди 3 месеца е изкарала коронавирус след участието си в Китай на Световното клубно първенство с тима си Игор Горгонзола (Новара).

„Ние заедно с още един италиански и няколко турски отбори през декември бяхме в Китай на Световното клубно първенство. С прибирането се разболяхме почти всички. Имаше период, в който го отдавахме на паднал имунитет заради пътуването, часовата разлика, почти не спяхме. Връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура. Реално сега, като се върнем назад, си мислим, че може би сме изкарали и коронавируса, който тъкмо е започнал тогава! Но защото сме млади и със силен имунитет, сме го изкарали по-леко. Надявам се само да не съм го предала на някого. Нямам такъв голям страх от вируса, защото знам, че съм здрава, но по-големият ми страх е да не го предам на някого, защото ние сме отговорни за хората около нас повече отколкото за самите себе си“, разказа Ели пред dsport.bg.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме, че тя след Световното клубно първенство се върна в Италия, а по Коледа се присъедини в София към националната ни селекция, с която януари участва в последната европейска олимпийска квалификация в Нидерландия.

В момента заради извънредното положение на Апенините Елица стои затворена в Новара. Тя е сама вкъщи, през ден ходи до магазина за храна и поддържа форма с упражнения с ластици и коремни преси в хола, а отделно изкачва стълбите от първия до петия етаж вътре в блока.

Новара е град в Северна Италия с около 104 хиляди жители, но броят на далите положителни проби за Covid-19 там е два пъти повече от тези в цяла България.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!