Волейболната ни националка Елица Василева изведе своя клуб Норда Фопапедрети (Бергамо) до 8-ма титла на Италия. Българката и съотборничките й спечели решаващия последен пети мач от финалната серия в Серие А1 за жени с 3:1 гейма (19:25, 25:22, 26:24, 25:20) срещу МЦ-Карнаги (Вила Кортезе).

Така след 3:2 успеха в шампионския плейоф, момичетата от Бергамо триумфираха с титлата. Решителният сблъсък се игра пред 4600 зрители в зала "Асего Форум" в Милано.

Българската националка не започна като титулярка, но влезе в игра още през първия гейм като смяна на Лучиа Бозети. В следващите три гейма Ели вече беше сред основните седем на Норда Фопапедрети. Тя допринесе за спечелването на титлата в този двубой със 75% добро и 42% перфектно посрещане и 13 точки в нападение при 41% успеваемост. Топреализатор на мача стана нейната съотборничка Серена Ортолани с 23 точки.

За 21-годишната Василева този невероятен успех идва още при третия й сезон в чужбина. Бившата състезателка на ЦСКА изигра един сезон в италианското Серие А2. Cлед това с Антонина Зетова бяха в елитния Деспар (Перуджа) за една година, а от есента на 2010-а Ели вече е състезателка на клуба от Бергамо.

3_1.jpg