Контузията на българската волейболисткаЕва Янева се оказа сериозна и тя ще пропусне мачовете до края на сезона на японския Джапан Тъбакоу Марвълъс (Нишиномия, където играе от началото на сезона.

“Получих неприятна травма на дясната ръка. Миналата неделя на мача срещу Шигарс в защита се сблъскахме с едно от момичетата и тя падна върху ръката ми. Впоследствие се оказа сериозна травма. Диагнозата бе скъсана медиална връзка и отчупена кост на лакътя. Веднага последва хирургическа интервенция. Оперираха ме в четвъртък, извадиха костта и закрепиха връзката. Сега ми предстои 30 дена в гипс, след това рехабилитация. Смятам, че до 3-4 месеца ще бъда напълно възстановена”, заяви Янева пред bgvolleyball.

“Преживях това, че ще отсъствам до края на сезона. Единственото затруднение е с обикновените дневни навици и нужди. Оперира ме доктор Танака, който преди време е оперирал и български футболист”, допълни волейболистката.

“Настина съжалявам, че няма да мога да бъда на лагера на националния отбор. И няма как да не съжалявам, с оглед на програмата за настоящия сезон. Това лято ще бъде много натоварено, за първи път ще участваме в престижната надпреварата - световната Гран При!”, завърши Янева.