Ева Янева отпадна от състава на България за Световното първенство по волейбол за жени в Италия, съобщава bgvolleyball.com.
 
Опитната състезателка ще липсва заради контузия, от която не успя да се възстанови. До последно тя тренираше с тима, но в крайна сметка отпадна от сметките на треньора Владимир Кузюткин.
 
На мястото на Янева в тима идва младата Нася Димитрова. Състезателката на Левски (София) попадна в женския състав през този сезон, като вече бе в групата за финалната фаза на престижната надпревара Гран при, в която нашите спечелиха първо място в трета група и се класираха за по-горната втора дивизия.
 
Завръщане след няколко сезона в националния прави и опитната Елена Колева. За последно тя бе в националния преди три години при треньора Драгутин Балтич. Състезателката играе на поста диагонал, като в последно време единствено Емилия Николова играеше като чист диагонал, а сега Владимир Кузюткин тръгва с две състезателки на този пост.
 
Състав на България за Световното първенство:
Разпределителки: Диана Ненова, Лора Китипова
Посрещачи: Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Славина Колева, Кремена Каменова
Центрове: Страшимира Филипова, Цветелина Заркова, Христина Русева, Нася Димитрова
Диагонали: Емилия Николова, Елена Колева
Либеро: Мария Филипова, Ивелина Монова
 
Женският национален отбор по волейбол на България пътува за Италия на 20 септември (събота) рано сутринта в 06:25 часа с полет за Мюнхен.