Бившият капитан на женския национален отбор на България по волейбол Ева Янева проведе втора тренировка под ръководството на новия старши треньор Марчело Абонданца. Както е известно, през август Ева Янева беше отстранена от националния отбор и наказана за 2 години след поредица скандали. Това се случи по време на бившия селекционер Драгутин Балтич. Впоследствие обаче Янева беше върната в състава, както и другите две отстранени – Диана Ненова и Мария Филипова.

“Радвам се отново да се присъединя към момичетата. Много ми е приятно тук. Надявам се всичките лоши неща вече да са в миналото. Доста промени настъпиха около мен заради отстраняването ми. Трябва да си извадим поуката от тези неща, които станаха, за да не се повтарят повече”, заяви Ева Янева след днешната тренировка.

“Успях да преживея всичко и се надявам да сме си простили взаимно. Абонданца е добър треньор със солидно досие. Доста приятен човек, има много добра атмосфера в отбора. Смятам, че имаме шансове да спечелим квалификацията в Баку. Не може да се тръгва на война без да очакваме да победим. Отборът има потенциал, има много млади момичетата. Този отбор има бъдеще и ще стигне далече", добави Ева Янева./БЛИЦ