Най-добрата волейболистка на България Ева Янева заяви, че е изненадана от освобождаването й от отбора. По-рано през деня от федерацията разпространиха официално писмо, с което заявиха, че Янева е освободена. По същия начин в последно време “почивка” получиха доскорошните титулярки Диана Ненова и Мария Филипова.

„Преди два часа разговарях с отговорен човек от федерацията. Той не ми каза нищо по въпроса. Не съм на лагера в Правец, защото днес е последната процедура от лечението на контузията ми, която получих в България. Имам проблем в коляното и ахилеса. Играх на инжекции, колкото да закърпим положението на финалите за Европейската лига в Турция. Не съм обидена, за мен България е над всичко. Резултатите ще покажат дали решението им е правилно след изгонването на разпределителят Диана Ненова и либерото Мария Филипова”, заяви Янева пред “Гонг”.

“Ако разровите пресата, ще се убедите сами, че Балтич сам казва, че Ева Янева и Страшимира Филипова ще подновят тренировки на 5 август. Истината е, че с този треньор аз не мога да бъда мотивирана за играта си. Според мен той не оправда надеждите, с които бе посрещнат в България. Проблемите са много и са от всякакво естество”, допълва волейболистката.

След разразилия се скандал Ева Янева беше привикана на разговор с ръководството на федерацията./БЛИЦ