Общото събрание на Българската федерация по волейбол (БФВ) избра новите членове на Управителния съвет. Това се случи вчера на заседание, което продължи повече от 6 часа. 

УС вече се състои от 16 членове. Досега броят им беше 25.

След гласуване на 94 делегати на форума членове на УС стават (изброяването е по азбучен ред) Александър Попов, Александър Маджуров, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Венислав Йонев, Давид Давидов, Евгени Иванов, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов. Те ще завършат мандата до 2024 година.

От кандидатите най-много гласове получи досегашният член на УС и вицепрезидент на Федерацията Петър Кънев – 84, като по този начин оглави класацията. 

„Това е едно голямо признание за това, което прави Федерацията и това, което правя аз за волейбола. Като вицепрезидент съм основен организатор и спонсор на Демакс лига жени. Това е признание и за работата на останалите членове на Изпълнителното бюро – Давид Давидов, Илия Динков и Ивайло Константинов“, каза пред Флагман.бг инж. Петър Кънев, който е водач на листата на Коалиция БСП за България за 2 МИР-Бургас.

Той изтъкна, че лично неговата оценка е много висока за волейбола в Бургас. Двама от членовете на УС са представители именно от морския град – Огнян Томов – президент на Нефтохимик, и д-р Александър Маджуров, президент на Дея спорт. 

„И двата отбора са в четворката на волейбола в България. Тепърва предстоят сериозни битки за шампионската титла и от свое име и от името на всички приятели на спорта в Бургас искам да ги поздравя за избора им на членове на УС и да продължават да доказват превъзходството си пред другите клубове“, каза още инж. Кънев. 

Друга важна новина от Общото събрание на БФВ е, че е приет рекорден проектобюджет на федерацията за 2023 г., а именно 10 403 456 лв. Финансирането от Министерството на спорта са 4 706 456 лв. Приходите от стопанска дейност са 3,3 млн. лева, а от регламентирана дейност – 2 350 000 лв. Най-големият разход е за Европейското първенство за мъже, на което Варна е един от домакините. 1,2 милиона евро е само таксата към Европейската конфедерация CEV. Всички разходи по организацията и провеждането на първенството са над 1,3 милиона лева.

Първенството трябваше да се проведе в новата зала в Бургас, но за съжаление на този етап това няма как да се случи, каза в заключение вицепрезидентът на Федерацията