Президентът на БФВ Данчо Лазаров обяви, че федерацията ще има двама нови изпълнителни президенти. Това са Петър Кънев и Станислав Николов, които в момента са членове на Управителния съвет.

„В състава на Изпълнителното бюро на федерацията ще има две нови длъжности – двама изпълнителни президенти Петър Кънев и Станислав Николов, които ще си разпределят функциите по оперативното управление. Моите ангажименти са големи между международните дейности и Европейското първенство и част от задълженията си ще ги прехвърля на тях. Ще имаме подразделение „Обществени поръчки“. Законите трябва да се спазват“, каза Данчо Лазаров.

В същото време стана ясно, че федерацията ще изгради нова структура. „Тя копира от структурата на бразилската волейболна федерация. Подобна е структурата на сръбската и италианските федерации. Ще има направления „логистика“ и „детско-юношески спорт“. До месец ще бъде представено. Трябва да бъдат направени промени около вземането на зала „Христо Ботев“ като център на БФВ“, заяви членът на УС Петър Кънев./БЛИЦ