Най-силният коз на България е домакинството на световната олимпийска квалификация. Това заяви селекционерът на френския национален отбор по волейбол Филип Блан при пристигането си на летище София вчера следобед. Въпреки това специалистът е категоричен, че Франция може да си осигури квота за Лондон, ако покаже реалните си възможности.

“Очаквам единствено да си осигурим място за олимпиадата в Лондон. Толкова е просто. Очевадно вашият отбор играе силен волейбол на световно ниво. Ще играем в България, което ви прави фаворити. Но ще дадем най-доброто от себе си, за да спечелим и да сбъднем олимпийската си мечта”, заяви Блан пред "7 дни спорт".

Селекционерът е убеден, че от решаващо значение ще се окаже максималната концентрация дори срещу по-слабите съперници.

“Ще подходим внимателно към мача срещу Египет, защото е първият ни. Много е важно да направим добър старт в едно такова състезание, особено когато надпреварата е само между четири отбора”, допълни още треньорът. Той увери, че отборът му е в много добро физическо състояние и ще разчита волейболистите му да покажат най-добрата си игра.

Французите пристигнаха в пълен състав начело със звездите на тима Гийом Самика и Ървин Нгапет. Състезателят на италианския Кунео Нгапет заяви, че отборът е направил силна подготовка, а най-голяма заплаха вижда в лицето на Матей Казийски. Снощи французите влязоха само във фитнеса, а днес ще тренират в зала "Арена Армеец". Мачът на българите срещу Франция е на 9 юни от 20:30 часа.