Ръководството на Международната федерация по волейбол (FIVB) охвърли искането за налагане на наказание на Матей Казийски заради отказа му да играе за националния отбор на България.

Веднага след втората олимпийска квалификация в София, след която тимът ни се класира за Лондон 2012, Казийски постави ултиматум на родната федерация. Той настоя президентът инж. Данчо Лазаров да подаде оставка, за да остане. В крайна сметка това не се случи и Казийски удържа на думата си, като обяви оттеглянето си.

Контраатака от страна на волейфедерацията беше подаването на сигнал във FIVB с искането правата на Матей Казийски да бъдат спрени за две години. Според медиите в Италия обаче предложението категорично е било отхвърлено, още докато глава на световния волейбол беше китаецът Жизонг Вей.

Това е и втори удар по Лазаров, който не успя да влезе в новото управление на Международната федерация по волейбол. Както е известно, на 22 септември приключи 33-ият конгрес на FIVB, който бе и отчетно-изборен. Лазаров имаше апетитите да бъде избран в борда на директорите на централата, но това не се случи.