Габрово е в очакване на големия мач. Днес от 18 часа единственият представител на България в европейските клубни турнири по волейбол “КВК Габрово” излиза срещу италианския Копра Елиор (Пиаченца). Двубоят в зала “Орловец”, е от 1/8-финалите на надпреварата “Чалъндж къп”.
 
Интересът към срещата е огромен, като вече 1200 от билетите, пуснати на предварителна продажба, бяха изкупени за броени часове.  Останалите 600 ще се продават днес. Касата на централния вход на зала “Орловец“ ще бъде отворена три часа преди началото на двубоя, тоест в 15 часа, а от 16.00 зрителите ще могат да заемат своите места по трибуните на спортното съоръжение. Тези, които не успеят да се снабдят с билети, ще могат да гледат сблъсъка по телевизията, който ще бъде пряко предаван по ББТ.

Възпитаниците на старши треньора Любомир Герасимов положиха много усилия в своята подготовка през зимната пауза за тазвечерното си участие и са готови да зарадват с добро представяне габровската публика. Това споделиха за “Габрово Нюз” от ръководството на “КВК Габрово” и допълниха, че двубоя бъде доста труден. В габровските редици единствено диагоналът Минчо Мичев е под въпрос да вземе участие в мача, а травмата в глезена на топреализатора Мартин Палийски вече е отшумяла.
В състава на гостите пък ще видим българинът Христо Златанов – син на легендарния Димитър Златанов.