Амбициозният клуб Хебър (Пазарджик) обяви привличането и на национала Георги Братоев. Звездата се раздели с Нефтохимик 2010, за да премине в редиците на носителя на Купата на България. 

"Добре дошъл на Георги Братоев, който ще бъде нашият номер 10 през сезон 2019-2020. Той е един от най-успешните български разпределители, с дългогодишен опит в националния отбор на България и успешна кариера в страната и чужбина. Пожелаваме му много успехи и купи с отбора на Хебър и най-добрата публика! Смело напред!", съобщиха от клуба от Пазарджик. 

Разпределителят на националния отбор публикува емоционално изявление на профила си в социалната мрежа "Фейсбук" след трансфера: 

"Ето, че дойде моментът! 3 години безкрайно много емоции, купи, победи, загуби, много приятелства - някои завинаги! Един куп прекрасни хора - това беше за мен Бургас. Но всяко хубаво нещо има своя край. Искам да благодаря на всички - на Нефтохимик за всеотдайната помощ и разбирането, на нашите спонсори - Ники Николов и г-н Бошнаков, на всички онези приятели, които намерих и винаги бяха до нас, когато имахме нужда; на прекрасната публика, която ни подкрепяше винаги и не на последно място - на феновете на футболния Нефтохимик! Това бяха 3 от най-хубавите години, както за мен, така и за моето семейство. Сега ви казвам "довиждане", но не и "сбогом", защото знам, че светът е малък, а времето минава бързо и някой ден може би ще се озова отново на това прекрасно място. Благодаря и на прекрасните ми съотборници, без които това никога нямаше да се случи. Научих много от вас, а се надявам и да съм успял да дам нещичко и на вас. Сега на полето ще бъдем противници с някои, а с други отново заедно, но за мен вие ще останете приятели завинаги!".