Георги Братоев засега се е разминал с операция на крака. Разпределителят на националния отбор по волейбол има фрактура на десния крак, който ще бъде обездвижен за около месец, пише "24 часа". През това време ще му правят вливания и специална терапия, а надеждите са костта да зарастне.

Капитанът на шампиона Нефтохимик изкълчи много лошо глезена си на 3 юни по време на мача с Австралия от Лигата на волейболните нации. Възстановяването от травмата премина изненадващо бързо и само две седмици по-късно той бе включен в групата за турнира във Варна. Братоев направи три пълноценни тренировки, но продължаваше да чувства болка и и от щаба на тима го пратиха на ядрено-магнитен резонанс. При изследването се е видяла дълга пукнатина, която не е излязла на първоначалната рентгенова снимка.

Ако всичко бъде наред във възстановяването, Братоев ще може да се включи на облекчен режим по време на подготовка в Белмекен. Тя започва на 23 юли.

Селекционерът Пламен Константинов ще събере тима на 16 юли за подготовка преди домакинското световно първенство. Първата част от нея ще протече в София.

До старта на тренировките се очаква да бъдат възстановени Тодор Скримов и Николай Николов. Скримов разкъса прасец в самото начало на мача с Франция във Варна (15 юни), а Николов получи подобна травма, но на коремен мускул по време на тренировките в София.