Националният отбор на Германия по волейбол записа летящ старт в тазгодишното издание на Световна лига. Възпитаниците на белгийския наставник Витал Хайнен разбиха Португалия с 3:0 (25:23, 25:15, 25:18) в първия си мач от първия турнир в Група "D", в която е и България. Срещите от тази група се играят в зала "Фрапорт" във Франкфурт.

Германците взе първия гейм с минималното 25:23, като разчитаха предимно на атаките на Йохем Шьоопс, който реализира 6 от първите 7 точки за домакините. Втората част бе изцяло под контрола на Бундестима, който спечели с 25:15 и дръпна с 2:0 в мача. Третият гейм ще се запомни основно с дългите разигравания и добрата игра на блокада и в защита и на двата тима. Въпреки това волейболистите на Германия се оказаха по-силни и безпроблемно спечелиха с 25:18, за да оформят крайния резултат - 3:0.

В следващия си мач Германия излиза срещу тима на Аржентина, който по-рано днес надигра България също с 3:0 гейма. Португалците пък ще срещнат възпитаниците на Радостин Стойчев. Мачовете са утре вечер съответно 21:00 и 18:00 часа българско време.