Националният отбор на Русия по волейбол победи с 3:2 гейма Германия в мач от група “В” на Световната лига. В групата са още България и Япония, които играят мачовете си в събота и неделя във Варна. Двубоят между немците и Сборная се игра в “Макс Шмелинг Арена” в Бремен пред 3751 зрители. Това е девета поредна победа за Русия в Световната лига, която все още няма загуба и отдавна се класира за финалите в Полша. Германия спечели една точка от двубоя, тъй като загуби след тайбрек.

В първия гейм гостите от Русия спечелиха без проблем – с 25:14. В следващите два гейма обаче волейболистите на Раул Лозано обърнаха нещата и изненадващо поведоха с 2:1. Германия взе геймовете с 25:22 и 25:21. В четвъртия гейм руснаците спечелиха с 25:23 и се стигна до тайбрек. В него гостите от Русия нямаха проблеми и само за 13 минути спечелиха с 15:7, а с това и мача.

Най-резултатни за Германия с по 23 точки бяха Йохен Шьоопс и Роберт Кром. За Русия Максим Михайлов отбеляза 18, по 14 добавиха Тарас Хтей и Денис Бирюков. Следващият мач между двата тима е днес от 20:30 часа./БЛИЦ