Вкусен начин да мотивира отбора си Зираатбанк измисли треньорът Пламен Константинов на последната тренировка преди решаващия мач с ЦСКА от турнира за Купата на Цев. След края на вчерашното занимание Пламен събра всички играчи и ги почерпи с една тава баклава. Българският треньор се надява да използва в днешния мач латвийския диагонал Гундарс Селитанс, който не пътува за Самоков преди седмица. Той е основният реализатор на тима. Очаква се в стартовата шесторка да започне и бразилската звезда Родригао, пише вестник "7 дни спорт".

Първият мач завърши с победа 3:2 за ЦСКА. Момчетата на Сашо Попов трябва да бият, за да се класират на полуфинал. Допуснат ли загуба, ще се играе т.нар. “златен гейм” до 15 точки, който ще определи победителя в двубоя.

ЦСКА ще разчита на подкрепата на поне 50 червени фенове, които имаха известни затруднения около заминаването си за Анкара. Вместо с автобус, както беше по план, най-верните на клуба запалянковци потеглиха с автомобилите си към турската столица. Те носят огромно знаме, на което ще пише “ЦСКА – червената гордост на България”.

Мачът е днес от 18,30 часа и ще бъде предаван пряко по Канал 3, както и по интернет телевизията sportmedia.tv.