ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде интервю за БНТ, в което говори за възможността към тима да се присъединят Цветан Соколов и Матей Казийски. Гибона направи и коментар относно появилите се информации за скандал със Соколов.

„Матей не е поемал ангажимент да играе за националния отбор и затова може да се каже, че не съм го броил. Искам го в състава, но нямам някакви очаквания. Имах желание Цветан Соколов да участва в Лигата на нациите, той е преценил, че има нужда от почивка. Конфликт със Соколов нямаме, никога не е имало. Имаме разминавания относно подготовката му. Просто аз изказвам своето мнение какво би било по-правилно. Между нас си остава дали сме си говорили. Не е тема на медиите“, заяви Константинов в интервюто, което ще бъде излъчено в предаването „Арена Спорт“ в неделя.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Днес националите заминаха за Япония, където през другата седмица започват участието си в Лигата на нациите. Първият мач на „лъвовете“ е срещу Китай на 6 юни.

„Направихме максимума за тези дни на подготовка. Някои неща ще ги наместваме в движение. Това е комерсиален турнир и няма такава стойност като резултати, както европейски и световни първенства или Олимпиада. Повечето момчета са млади, дебютанти и това ще им даде допълнителна мотивация. От друга страна го има и притеснението и много силното желание, които могат да попречат в началото на подобен турнир. Основната мисия на Лигата на нациите е да дава шанс на по-разширен състав от състезатели. Възможност, подготовка, сверяване на часовниците. И за младите е много полезен“, заяви националният селекционер.

„Надявам се на добър старт и да направим нещо по-добро от предишните сблъсъци с Китай. Би било хубаво до тръгнем с успех. Това ще ни даде самочувствие и спокойствие за следващите мачове. Трябва да са отнесем много сериозно. Димитър Димитров, Алекс Николов и Аспарух Аспарухов са трите опции за диагонали. Най-вероятно ще използваме различни хора, защото е трудно един човек да изиграе 4 мача за 5 дни", допълни 49-годишният специалист.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!