Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов потвърди, че Николай Пенчев няма да играе в утрешния мач от олимпийската квалификация в Берлин срещу Финландия. По-рано днес изтече информация, че националът е получил контузия. Гибона обаче разясни, че Ники има пневмония и висока температура и почти сигурно ще пропусне първите два мача на „лъвовете“ в германската столица.

„Ники Пенчев имаше проблеми след пристигането, след като започна да вдига температура. Днес направихме едно изследване в Берлин и се оказа може би най-лошият вариант - бактериална пневмония“, заяви Константинов пред „Нова Телевизия“.

„Почти сигурно в първите два мача трудно би могъл да ни помогне. Първата опция е да свалим температурата и да видим какво ще стане. Но ще бъде много трудно да го възстановим в толкова кратки срокове. Това ни променя цялата игрова схема, защото Пенчев е ключов състезател. Трябва да мислим в движение други варианти. Другите момчета са добре, няма никой със здравословни проблеми“, добави Гибона.

„Русия беше с класа над финландците. Скандинавците въобще не успяха да влязат в мача. Видяното днес на игрището показва, че Русия е в добро състояние, играчите на Алекно са в добра форма и направиха сериозна заявка за класиране напред.“, коментира селекционерът първия мач от нашата група.

„Въпросът за нас е свързан с първия ни съперник - Финландия. Те се представиха далеч от реалните си възможности, не можаха да се доближат дори близко до минимума от възможностите си. Притесненията са да не направят най-силния си мач точно срещу нас. Независимо от проблемите мисля, че ние имаме своите шансове", заяви още Пламен Константинов.

България излиза срещу Финландия утре в 16:00 часа в първия си мач от европейската олимпийска квалификация в Берлин. По-рано днес Русия победи Финландия с 3:0 в първия мач от нашата Група "B".