Бивш капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов отрече слуховете, свързващи го като най-вероятния заместник на Андреа Анастази начело на Полша.

Новината за преговори между Константинов и Дружината дойде от десетки световни медии включително и полски. Треньорът на руския Губерния е категоричен, че от полската федерация не са се свързвали с него и първо трябва да решат каква ще е съдбата на настоящия им треньор, а след това да мислят за нов.

„Видях информации, че преговарям с полската федерация да поема националния отбор, но засега подобна новина няма. Полша трябва първо да реши какво да прави с Анастази и след това да мисли за нов треньор. Има всякакви слухове, но засега си остават само такива. Не съм разговарял с никого от полската федерация”, сподели Константинов пред „7 дни спорт”.

Според него е възможно да се обсъждат някои имена за нов треньор, но не се знае и дали Анастази няма да запази поста си. „Това са само слухове, чути от някого, но не от първоизточника. Ако проявят официален интерес, може да ме попитате какво мисля, но сега не мога да коментирам, защото е излишно да говоря празни приказки. Засега на преден план е клубният ми отбор, започваме евротурнири, има няколко контузени състезатели, така че в момента мисля само за Губерния”, допълни Гибона.