Бившият капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов ще бъде представен като старши треньор на турския Зиратбанк в петък. Тогава договор ще подпише и разпределителят Симон Тишер. Германският национал все още има споразумение с гръцкия Олимпиакос, но опитва да се разбере с ръководството на тима, за да премине в Зиратбанк (Анкара).

“Искаме да съвместим подписването на договора ми с привличането на Тишер. След като контрактът на бившия разпределител Селчук изтече, той се опита да извива ръцете на Зират за повече пари. Така отборът остана без разпределител. Затова Тишер е много важен. Вече 20-ина дни работя по селекцията, разказа още Константинов”, каза бъдещият специалист пред “7 дни спорт”.

Пламен предпочита да живее в апартамент в 6-милионната турска столица, по възможност близо до залата. “Предложиха ми къща, но отказах. Това е излишен лукс. Автомобил също не искам, защото ходя навсякъде с моето ауди”, поясни Константинов.

37-годишният бивш посрещач реши да се върне към волейбола, след като направи неуспешен опит да влезе в политиката като кандидат-депутат от НДСВ. Наскоро той получи предложение от високо място да се включи в нов политически проект, но предпочете да се занимава с любимия си спорт./БЛИЦ