Ришат Гилязутдинов е дал съгласието си да стане селекционер на женския национален отбор на България по волейбол, съобщи "Спорт Екпрес". Изданието обаче уточнява, че последната дума ще има ръководството на Динамо (Казан), където той е старши треньор.
 
"Ако от клуба ми позволят, ще започна работа с България още през юни, когато женския национален отбор на страната стартира участието си в Евролигата. Окончателното решение обаче ще зависи от ръководството на Динамо", коментира Гилязутдинов.
 
38-годишният казах с руски паспорт получи предложение за 2-годишен договор от президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.
 
"Има още няколко седмици, за да решим този въпрос. Шансовете са 50:50. За клуба винаги е минус по-дългото отсъствие на старши треньора. От друга страна на Гилязутдинов се предоставя възможност да води сериозен европейски национален отбор, което също не можем да не отчетем", заяви директорът на казанския клуб Сегрей Чернишов. Руският клуб трябва да вземе окончателното си решение дали ще пусне Гилязутдинов до началото на март. Българската федерация по волейбол търси заместник на сръбския спец Драган Нешич, който беше освободен от кормилото на женския национален отбор по волейбол през септември.