Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов се намира в изключително тежка ситуация. Не става въпрос за България, а за клубния му отбор в Русия - Губерния (Нижни Новгород). Клубът се намира в тежко финансово положение и е пред фалит. Това става ясно от петиция, която разпространяват феновете на Губерния до губернатора на областта Валерий Павлович. Привържениците молят Павлович да спаси отбора и разказват за неволите, през които минава Пламен Константинов и състезателите му. Българинът не е получавал заплата от 9 месеца, но досега нито веднъж не се е оплакал.

"Играчи и треньори бягат, тъй като няма пари. Столовата е затворена, момчетата няма какво да ядат. Няма пари и за чартъри, а се ползват редовни полети. Волейболистите висят по летищата, което се отразява на формата им. Това не може да продължава повече", се казва в част от петицията.

Пламен Константинов е останал и без статистик, след като италианецът Алесандро Пироли пръв си събрал багажа и отпрашил обратно към Апенините. Пироли бе нает от Пламен за световното първенство в Полша, на което станахме 13-ти. При българина играе и Виктор Йосифов./БЛИЦ