Със сериозни глоби са заплашени волейболистите на Монтана, ако отпаднат на четвъртфиналите в плейофите. Това съобщава BGvolleyball.com, който допълва, че кметът Златко Живков е изключително ядосан заради загубата с 0:3 у дома от Арда в първия мач. Още рано тази сутрин градоначалникът, който е един от най-спортните кметове у нас и осигурява финансови средства на тима, привикал за обяснение за ситуацията шефа на клуба Стоян Костов.

Златко Живков изразил огромното си разочарование от играта на волейболистите и липсата на мотивация. Кметът заявил, че ако Монтана не победи Арда като гост и не изравни серията в четвъртфиналите, ще има финансови санкции. При евентуална загуба в Кърджали и отпадане от плейофите състезателите ще бъдат глобени с мартенските си заплати.

Монтана е изцяло на общинска издръжка, като са осигурени всички необходими средства за привличане на класни играчи и атакуване на челните места в Суперлигата. С второто си място след редовния сезон отборът на Монтана вече си е осигурил най-малко бронзовите отличия в първенството, но отпадане на толкова ранен етап като четвъртфиналните плейофи не е приемливо за градоначалника и спортната общественост на Монтана./БЛИЦ