Едни от най-големите звезди в женския волейбол ще бъдат официални гости на Европейската Волейболна Гала, която ще се проведе в София.

Престижният форум, на който ще бъде изтеглен жребият за най-класния европейски клубен турнир - Шампионската лига (мъже и жени), ще се проведе на 25 октомври (петък) от 18:00 часа в хотел "Маринела".

Всички фенове и приятели на волейбола ще могат да бъдат съпричастни към тази изключително важна проява, като церемонията е телевизионна и ще се излъчи директно по БНТ.

За грандиозността на събитието говори фактът, че целият европейски елит ще пристигне в София, включително президентът на ЦЕВ Александър Боричич и високопоставени гости от европейската централа. Сред присъстващите се очакват президенти и представители на близо 60 водещи клуба от Европа.

Най-голямото име в италианския волейбол - Франческа Пичинини, която прекрати наскоро активната си спортна кариера, една от най-значимите фигури в турския волейбол - Неслихан Демир (Турция), кралицата на френския волейбол - Виктория Рава (Франция), която в момента е президент на Кан, както и MVP на Евроволей 2019 Тияна Бошкович (Сърбия) ще бъдат след елита на европейския волейбол, които пристигат в София за събитието.

Както е известно, от страна на България представител в Шампионската лига е женският отбор на Марица (Пловдив), който за втора поредна година ще участва директно в груповата фаза на турнира.