Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Българският национален отбор по волейбол за жени започна със загуба участието си на световното първенство в Япония. В мач от Група „В“ тимът на Иван Петков отстъпи на Италия с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) в Сапоро.

Българките не стартираха добре и съперникът натрупа солиден аванс – първо 16:8, а след това и 20:12. Това се оказа решаващо за крайния изход на първия гейм.

Нашите волейболистки след това показаха истинските си възможности и във втората част дори водеха на първото прекъсване с 8:5 и след това с 10:7. Италианките обаче успяха да обърнат резултата и поведоха с 2:0 в мача.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Националките ни бяха равностойни на Италия през третия гейм, който се реши в самия край, а „адзурите“ записаха чиста победа в първия си мач на Световното.

Нася Димитрова беше най-резултатна за тима на Иван Петков и завърши с девет точки (един ас). Гергана Димитрова и Мария Каракашева добавиха по осем, а Мирослава Паскова и Христина Русева отбелязаха по седем точки. Паола Огечи Егону блесна със 17 точки за Италия, а Мириал Фатиме Сила добави 16.

Утре от 10:10 часа Сапоро България излиза за втория си мач от Група „В“ на световното първенство, а съперник е Куба, който по-късно днес играе срещу китайките.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ЖЕНИ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ