„Настроението в тима е абсолютно положително. Всички в отбора са много мотивирани и отиваме с приповдигнато настроение, да играем и покажем хубав волейбол“, заяви Светослав Гоцев пред сайта на волейболната ни федерация непосредствено преди заминаването за Европейските игри в Баку.

Състезателят получи травма в предпоследната контрола на представителния ни тим срещу Алжир в края на миналата седмица. Направените прегледи след това показаха, че Гоцев е изкълчил левия си глезен, което го поставя под въпрос за първия мач на „лъвовете“ от Група Б на турнира срещу Белгия. Двубоят е на 14 юни от 12:30 часа наше време.

„Медицинският щаб на тима прави всичко възможно, ако не за първия мач, то да съм готов за втората среща от групата срещу Италия. Възстановяването върви по план. Контузията не е толкова сериозна, но не е и травма, която трябва да се подценява“, заяви Гоцев.

Сблъсъкът ни срещу Италия е на 16 юни от 18:00 ччаса българско време.

„Времето за подготовка никога не е достатъчно, но колкото толкова. Другите отбори също са имали по-малък период, в който да се подготвят за турнира, така че няма причина да се отчайваме или да правим драми за малкото време, което имахме“, продължи националът.

„Определено успяхме да се сработим с по-младите момчета в отбора. Наблюдавах ги в последно време, че влизат в добър игрови ритъм. Почват да набират все повече самочувствие и мисля, че нещата ще се получат“, завърши Светослав Гоцев.