Финалът на втория по сила европейски клубен турнир - Купата на ЦЕВ, между Динамо (Москва) с Цветан Соколов в състава и Зенит беше помрачен от грандиозен скандал с пребит фен. Инцидентът набира популярност в Русия. Както вече стана ясно, българският национал и съотборниците му от столичния гранд ликуваха с трофея, побеждавайки съперника с 3:1 гейма във втория мач, след като бяха спечелили и първата среща (3:2 гейма). 

По време на церемонията по награждаването, когато Соколов (б.р. - отчел се с 15 точки в двубоя) и съотборниците му вдигаха трофея, известният фен на Динамо - Дмитрий Челси Соловьов, реши да празнува с героите, притичвайки при тях. В този момент обаче стюардите го заловиха и го вкараха в тъмната част на залата в Санкт Петербург, където е бил пребит. Наложило се е да бъде повикана линейка, а съпругата му Светлана Соловьова съобщи, че той е с мозъчно сътресение и съмнения за фрактура на шийния прешлен.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Още преди мача стюардите се държаха агресивно. Без обяснение ни бяха забранени всички знамена. Говореха ни много грубо. Положението беше напрегнато без причина", обяснява Светлана Соловьова пред sport24.ru. 

Ръководството на Динамо (Москва) излезе с изявление след скандала, изразявайки загриженост. Oт отбора на Цветан Соколов посочват, че Дмитрий Соловьов е примерен семеен и културен човек. "От 2006 г. той не пие алкохол", написаха от Динамо, след като домакините от Зенит (Санкт Петербург) го обвиниха, че е бил в нетрезво състояние.