Грандиозен скандал може да се разрази в близките дни между Гърция и България. В центъра на него могат да се озоват волейболните национали Боян Йорданов и Андрей Жеков, пишат колегите от Спортал.бг.

Двамата българи заедно с техния ЕА Патрон (Патра) отпаднаха още на 1/4-финалните плейофи в гръцкото първенство. Снощи Патра загуби у дома от Ламия с 1:3 гейма в третата решаваща среща от серията и така с 1-2 победи отпаднаха от борбата за титлата в Южната ни съседка. Ръководството на клуба е много разочаровано от представянето на играчите и е решило да наложи големи финансови глоби на всички състезатели, но на чужденците в това число и на Супер Бобо и Андрей Жеков ще бъдат са още по-солени.
Освен това от клуба са решили да не разтрогват договорите на играчите, а да ги задължат да тренират двуразово до 30 юни. Ако това стане Боян Йорданов и Андрей Жеков със сигурност ще пропуснат лагера на националния отбор преди началото на Световната лига, който започва на 3 май вав Варна, а и първите мачове на България в лигата. Това със сигурност ще вбеси селекционера Силвано Пранди както и цялото ръководство на БФ Волейбол, след като Андрей Жеков е титулярен разпределител на тима ни, а Супер Бобо се намира в страхотна форма и ще се бори за място сред 12-те във всеки мач.
През миналата година италианският селекционер на България Силвано Пранди имаше подобен проблем. Тогава ръководството на турския Халкбанк (Анкара) отказа да пусне по-рано от края на договорите им националите Данаил Милушев и Тодор Алексиев. След дълги спорове Алексиев и Милушев се отказаха от по едно заплата и в крайна сметка бяха пуснати да се приберат в България непосредствено преди лагера на националните във Варна.