Скандалът с феновете на ЦСКА в Солун намира отзвук и в Гърция. Както е известно, гръцки полицаи не позволиха на “червени” привърженици да посетят волейболния мач от Шампионската лига с Ираклис. Органите на реда изпратиха агитката на ЦСКА до границата, където случаят прерасна в сбиване. Униформените използваха гумени патрони, сълзотворен газ и биеха с палки наред българските фенове. Ръководството на “червените” заяви, че ще подаде жалба до Европейската конфедерация, а водачът на агитката Димитър Ангелов – Дучето вече коментира пред БЛИЦ поведението на гръцките полицаи.

От щаба на Ираклис обаче изкараха своя истина за инцидента. “Не се притесняваме от жалбата на българския клуб”, заяви президентът на солунския тим Теофилос Колумпацис. Той опровергава твърденията на феновете на ЦСКА, че не са получили 100 билета за двубоя, въпреки първоначалната постигната договорка. “Не е вярно, че не сме ги пускали да влязат в залата. Дирекцията на полицията в Солун е взела решение да не допусне феновете в града. Действията на униформените са, за да избегнат неприятните инциденти, които се случиха през есента на 2008 година. Тогава двата отбора се срещнаха помежду си, а феновете на ЦСКА дойдоха без билети и нахлуха в залата”, продължава президентът на Ираклис Колумпацис.

Министерството на външните работи на България ще отправи протест до гръцката страна и пожела изясняване на ситуацията с феновете на ЦСКА. Отговор от гръцка страна се очаква във вторник или сряда другата седмица. Швейцарецът Алойс Фишер е човекът, който може да издейства наказание на Ираклис. Той беше супервайзер на мача и от неговия доклад зависи дали ще има санкция. Много е вероятно такава да няма, защото в залата не се случи нищо фатално, а пратеникът на ЦЕВ описва това, което вижда вътре в залата. Претенциите на ЦСКА освен за скандала с феновете, са свързани с бруталното поведение на фенове спрямо играчите. Преди мача “червените” бяха псувани и плюти от запалянковци пред залата./БЛИЦ