Не само футболистите на ЦСКА ще бранят честта на България в Клуж. Както е известно, утре от 20:30 часа "армейците" се изправят на стадион "Д-р Константин Радулеску" срещу Стяуа в първи плейоф за влизане в групите на Лига Европа. Оказа се, че и български волейболисти ще водят битки със съперници в Клуж. Днес станаха ясни са съперниците на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) в предварителната група от мъжкия турнир за Балканската клубна купа (Купа на БВА).

За волейболната надпревара в румънския град Клуж дупничани попаднаха в Група "А" заедно с домакина Университатя Клуж и македонския Шкендия (Тетово). В другата група пък са съставите на Младост (Бръчко, Босна и Херцеговина), Рибница (Кралево, Сърбия) и Студенти (Тирана, Албания). Първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на състезанието. В тази компания българският тим се явява като един от фаворитите за спечелването на трофея.

Парадоксален донякъде е фактът, че според новия регламент, балканският шампион ще добие право на участие в третия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите, право, което Марек имаше като четвърти в класирането на българската Суперлига и от което клубът отказа да се възползва по финансови причини.