Родопа (Смолян) и Сливен Волей записаха победи в 8-ия кръг на Югоизточната "А" национална волейболна група при мъжете. Засега сливналии запазиха второто си място във временното класиране, но и смолянчани вече се намесиха сериозно в борбата за втората плейофна квота от групата.

Родопа записа изключително ценна победа в борбата за по-предно класиране, пише SmolyanInfo. Тимът надви гостуващия "Раковски" (Димитровград) с категоричното 3:0 гейма (26:24, 25:18, 25:19). Момчетата на Иван Фисински имаха затруднения само в първия гейм като при 23:21 за димитровградчани Родопа се вдигна на финален щурм и в крайна сметка успя да спечели гейма с 26:24. Следващите части преминаха под диктовката на смолянските волейболисти, които нямаха проблем да затворят мача с чиста победа. По време на финалния гейм се стигна до инцидент, при който пострада либерото на Родопа Божидар Шуманов. Въпреки болките обаче, играчът стисна зъби и доигра мача. За Родопа много силно се представи капитанът Христо Михайлов, който беше и най-резултатен за домакините.

В същото време пък Сливен Волей победи трудно пред собствена публика опитния отбор на Царево (Царево) с 3:2 гейма (14:25, 25:21, 25:14, 23:25, 15:13).

Осигурилият си вече първото място в крайното класиране Локомотив 1926 (Пловдив) в този кръг почива. "Черно-белите" са без загуба с 16 точки от 6 мача. Следват Сливен с 11 точки от 7 мача и "Раковски" с 8 точки от 7 мача. Последните два отбора имат да изиграят само по още един мач в редовния сезон. Поради тази причина четвъртият Родопа, който е със 7 точки от 6 мача, и дори последният Царево, който е с 6 точки също от 6 мача, имат своите шансове да завършат на второто място, което дава право на участие в националните плейофи на трета дивизия.