Волейболистът на "Левски Волей" Жани Желязков замина за Катар, като евентуално може да заиграе в тамошното първенство. Очаква се младият диагонал на Сините да облече екипа на Катар Спорт (Доха), като договорът ще е до края на сезона. Волейболистът отпътува вчера от София, като днес му предстои първа тренировка с новия му отбор.

„Има принципна договорка по всички условия на контракта. Но докато не подпише, да кажем, че Жани временно е на проби”, разясни за bgvolleyball бащата на състезателя Николай Желязков.

Така Жани става третият левскар, който изявява присъствие в Катар за настоящия сезон. Припомняме, че националните ни състезатели и братя-близнаци Георги и Валентин Братоеви вече бяха част от местния Ал-Райян за Световното клубно първенство в Доха.

„Не спираме никой, стига да има добра оферта. Нека момчето се развива”, коментира отпътуването на Жани треньорът на "Левски Волей" Мартин Стоев, който в последно време заложи за важния пост диагонал на завърналия се след травма Костадин Стойков.

2.JPG
Снимка: bgvolleyball.com