Волейболният национал Николай Николов подписа договор за 2 години с италианския Тонно Калипо (Вибо Валентия), съобщава официалният сайт на клуба.

Николов и спортния директор на Вибо Валентия Чико Престиненци са подписали контракта снощи, въпреки появили се информации през последните дни, че сериозен интерес към национала има от Модена, където треньор е селекционерът на България Силвано Пранди. През изминалата година центърът премина много трудно от ЛукОйл-Нефтохимик в ЦСКА, като преди това претърпя тежка операция на крака, но направи много силни мачове през пролетта в Шампионската лига. 206-сантиметровият център ще играе заедно с българина с италиански паспорт Венцислав Симеонов, който е капитан на тима.

“Николов искаше да вземе правилното решение за себе си и прецени внимателно всички получени оферти към него, защото залогът бе дебюта му в Италия, което е най-трудното първенство в света. Изборът му падна върху Вибо Валентия и това ме изпълва със задоволство, защото това показва още веднъж доверието към нас. На време успяхме да се споразумеем с него въпреки, че се конкурирахме с клубове, които са по-престижни с по-висок бюджет от нашия. Присъствието на Николов в състава ще повиши нивото на отбора. През следващите няколко дни ще гледаме да направим още няколко големи удара на пазара, защото искам да дам на хората в Калабрия един сезон изпълнен с успехи", заяви президентът на клуба Филипо Калипо./БЛИЦ