Волейболният Хебър, който през последния сезон загуби шампионската титла на България в драматичен сблъсък с Нефтохимик 2010, привлече Розалин Пенчев, информираха от клуба от Пазарджик. 

"Трансферната бомба вече е факт! Розалин Пенчев се завръща в България и ще подсили редиците на Хебър! Посрещачът е един от най-разпознаваемите български волейболисти в последното десетилетие и дългогодишен национален състезател на България! Пожелаваме му успех с жълтата фланелка! Смело напред!", написаха от Хебър в официалния си сайт.

Пенчев става част от тима от Пазарджик, след като спечели бронзовите медали в индонезийската Пролига с Джакарта Стин Бин.

Преди това 202-сантиметровият състезател се изявява в дубайския Ал Уасл, френския Поатие, катарския Ал Араби (Доха), с който също спечели бронза в първенството и игра финал за Купата на Емира.

Пенчев, който до 2019 г. бе част и от националния отбор на България, игра и в шампионата на Аржентина за Персонал Боливар, бразилския СЕСК (Рио де Жанейро), руския Белогорие (Белгород), полския Ефектор Киелце, италианския Латина, турския Токат Беледийе.

28-годишният играч е продукт на школата на Виктория Волей, бил е част и от Пирин (Разлог).