ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Възможно ли е звездата на българския волейбол Матей Казийски да се завърне в националния отбор? Какви условия стоят пред новото попълнение на турския Халкбанк (Анкара) и от кого зависи евентуалната положителна развръзка. Припомняме, че миналото лято, преди Олимпиадата в Лондон, Казийски бойкотира националния тим заедно с Радостин Стойчев. Двамата тръгнаха на бунт срещу шефа на федерацията Данчо Лазаров, но в крайна сметка загубиха. Лазаров остана на поста си, а Стойчев и Казийски обявиха, че няма да се върнат в тима.

"Дали един състезател ще попадне в националния отбор, зависи първо - от неговото желание, второ - дали треньорът ще го повика и трето - дали отборът ще го приеме. Не мога да гадая какво е желанието на Казийски. Имаме отличен капитан Тодор Алексиев, който и вчера показа, че е играч на високо ниво. Не мога да си представя, че трябва да излезе Тодор Алексиев, за да влезе някой друг. Този отговор дава отговор и на третия въпрос", коментира президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров в ТВ7, като индиректно намекна, че на този етап завръщането на Казийски е невъзможно.

На въпрос, нали знаете какво щеше да се случи, ако националният отбор се беше провалил с отсъствието на Казийски, ръководителят отговори: "Слава Богу отборът се представи по най-добрия начин и това е отборът, на който трябва да разчитаме. С Камило като помощник успяхме да постигнем впечатляващи резултати на Олимпиадата, а днес вече като треньор доказа качествата си."
Босът на родния волейбол даде оценка на четвъртото място в Световната лига: "Самото достигане до финалите при такава силна конкуренция е безспорен успех. Това, че успяхме да се класираме четвърти, би трябвало да ни радва. Пропуснатите шансове за третото място внасят нотка на съжаление и огорчение. Четвъртото място обаче е успех и трябва да поздравим момчетата."

"Подмладяването на отбора е в развитие от последните години. Отборът, който игра на Олимпиадата и на Световната лига, е този, на който би трябвало да разчитаме от тук нататък за следващия олимпийски цикъл. С повече млади и нови състезатели. Има няколко момчета, които чакат своя шанс. Но не трябва обезателно да подмладяваме целия отбор. Най-добрите трябва да имат място на полето", допълни Лазаров.